Hoe gebruik je een zilvershampoo?

 In Blog

Wat is een zilvershampoo?

Een zilvershampoo is een blauw/paarse shampoo die de warme pigmenten oranje en
geel uit het haar verwijderen of neutraliseren, waardoor het haar een mooie koele frisse tint krijgt.

Wanneer kan je een zilvershampoo gebruiken?

Een zilvershampoo gebruik je als blondine, maar ook bij grijs of wit haar. Wanneer je vindt
dat de kleur in je haar te gelig of te warm van kleur is. De zilvershampoo zorgt weer voor een frisse uitstraling.

Waarom is een zilvershampoo paars?

De paarse kleur in zilvershampoo wordt bepaald door de kleur violet en blauw. Violet is de tegenoverliggende kleur van geel, en blauw is de tegenoverliggende kleur van oranje. Als je deze kleuren mengt, kom je op een neutrale kleur uit.

Hoe gebruik je een zilvershampoo?

Een zilvershampoo moet je niet zien als een vervanger van je gewone shampoo.
Een zilvershampoo gebruik je één tot twee keer in de week. Dit hangt ook een beetje af van hoe vaak je je haar wast per week. Te veel gebruik van een zilvershampoo kan namelijk ook leiden tot overmatig violet pigment in je haar, waardoor het een zeer onnatuurlijke uitstraling zal krijgen en dan kan je kleur er donkerder uit gaan zien dan dat je zou willen. Je moet dit zelf een beetje in balans zien te krijgen. Het ene haar zal makkelijker pakken dan het andere haar en daarom kan de één volstaan met 1x per week waarbij de ander echt wel 2x de zilvershampoo moet gebruiken. Ook kan je de zilvershampoo met je gewone professionele shampoo vermengen om evengoed toch wat van de pigmenten aan je haar te kunnen toevoegen.

Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de zilvershampoo. Bij vele is het gebruik van plastic handschoenen aan te raden. Gebruik de eerste keer een beetje, was je haar hiermee en laat het schuimen en spoel uit. Bij de tweede wassing mag je iets meer gebruiken en voorzichtig over het haar verdelen zonder het meteen te laten schuimen. Schuim je het meteen op dan maak je de pigmenten stuk en zal er weinig effect te zien zijn. Laat de zilvershampoo deze keer 5- 10 min inwerken. Voordat je het goed uitspoelt, schuim je het geheel goed op om het makkelijker uit te spoelen.

Gebruik na de zilvershampoo altijd een goede conditioner of masker om het haar weer goed af te sluiten. De zilvershampoo heeft namelijk de eigenschap om de haarschubben open te zetten. Dit is noodzakelijk om de pigmenten het haar in te krijgen. Hierdoor kan het haar droger aan voelen en is een conditioner of masker wel echt noodzakelijk.

Welke zilvershampoo is er verkrijgbaar bij Salon Warrig?

Jean Paul Myné Navitas Organic Touch Blueberry shampoo is een goed verzorgende zilvershampoo die het haar revitaliseert en goud en kopertinten elimineert. Voor een nog betere werking is deze shampoo samen te gebruiken met de Navitas Organic Touch Blueberry Mask. Deze zorgt voor een goede opname van violetpigmenten, sluit het haar en geeft een prachtige glans.

recente berichten